Οδηγός ενεργοποίησης Online Κρατήσεων

Ενεργοποιήστε τις online κρατήσεις

Στο Magenda, οι online κρατήσεις αποτελούν το κλειδί για τη βελτίωση του όγκου των κρατήσεων και τη σύνδεση με τους πελάτες σας. Πάνω από το 60% των ραντεβού που γίνονται μέσου διαδικτύου δημιουργούνται εκτός του ωραρίου εργασίας, οπότε θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσα νέα ραντεβού θα υποδεχθείτε με online κρατήσεις.

Έχετε τον πλήρη έλεγχο του τρόπου με τον οποίο οι πελάτες σας κάνουν online κράτηση, οπότε το μόνο που χρειάζεται είναι να κατανέμετε τις ώρες που είστε διατεθειμένοι να εργαστείτε και όλα τα άλλα αφήστε τα στο ημερολόγιό του Magenda. Θα εκπλαγείτε όταν αρχίζει να γεμίζει μόνο του.

Αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία δημιουργίας υποδοχής ηλεκτρονικών κρατήσεων:

 1. Ενεργοποίηση online κρατήσεων
 2. Αποφασίστε ποιες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο

1. Ενεργοποίηση τις online κρατήσεις σας

Προκειμένου να αρχίσετε να αποδέχεστε online κρατήσεις, θα πρέπει πρώτα να διασφαλίσετε ότι είναι ενεργοποιημένες οι παρακάτω λειτουργίες:

Ρυθμίσεις > Online Κρατήσεις

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τα εργαλεία Online Booking.

Ενεργοποιείστε μέσω των check box τη διαθεσιμότητα κράτησης μέσω διαδικτύου ενεργοποιώντας το URL κρατήσεων.

Επίσης, έχετε τις επιλογές να ενεργοποιήσετε:

 • την επιβεβαίωση online κρατήσεων αυτόματα
 • και την αυτοματοποιημένη διαδικασία ειδοποιήσεων πελατών

Στη συνέχεια, επιλέξτε Αποθήκευση αλλαγών.

Tip: Μετά την αποθήκευση θα εμφανιστεί το URL για υποδοχή online κρατήσεων. Συμβουλεύουμε να πατήσετε το κουμπί «Δοκιμή Widget» ώστε να ελέγξετε τον κατάλογο των υπηρεσιών και την περιγραφή τους καθώς και τις διαθέσιμες τιμές πώλησης των υπηρεσιών σας.

Στη συνέχεια, κάντε διπλό έλεγχο αν έχετε ενεργοποιήσει τις online κρατήσεις κάτω από:

Ρυθμίσεις > Ώρες λειτουργίας. Ενεργοποιείστε της ώρες λειτουργίες της επιχείρησής σας.

Επίσης, κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις > Εργαζόμενοι > Ωράριο ανά εργαζόμενο.

Τέλος, στις Ρυθμίζεις > Εργαζόμενοι πατήστε την γραφίδα λεπτομέρειες και επιλέξτε την καρτέλα «Σχετιζόμενες Υπηρεσίες» ώστε να επιλέξετε ποιος εργαζόμενος είναι διαθέσιμος και για ποια υπηρεσία.

Tip: Οι πελάτες μπορούν να κάνουν online κράτηση μόνο με βάση τη διαθεσιμότητα που έχετε εφαρμόσει.

Το Magenda σας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το URL κρατήσεων με διάφορους τρόπους ώστε να αναπτύξετε το πελατολόγιο σας και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Κατευθυνθείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις > Online Κρατήσεις από το κύριο μενού. Εδώ θα βρείτε τρία σημαντικά τμήματα:

1. URL για online Κρατήσεις

Εδώ θα βρείτε τη μοναδική σας διεύθυνση URL στη σελίδα Ρυθμίσεις > Online Κρατήσεις. Μοιραστείτε το απευθείας με τους πελάτες σας ή προσθέστε το στον ιστότοπο σας. Η διεύθυνση URL θα ανοίξει το ηλεκτρονικό widget κρατήσεων σε μια νέα καρτέλα προγράμματος περιήγησης ιστού. Κάντε κλικ στη διεύθυνση URL για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί με συνέπεια σε οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε έκδοση λειτουργικού συστήματος και σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

2. Κουμπί Online Booking

Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε το Online Booking Button στον ιστότοπο σας. Το widget θα εμφανιστεί στο επάνω μέρος του ιστότοπο σας.

Αυτό χρειάζεται τεχνικές γνώσεις, επομένως είναι καλύτερο να μοιραστείτε αυτήν την ενότητα με τον προγραμματιστή του ισοτόπου σας. Είναι πολύ απλό αν γνωρίζετε πως και ακολουθεί την ίδια διαδικασία εισαγωγής ενός βίντεο στην ιστοσελίδα σας.

3. Facebook

Η προσθήκη κουμπιού «Book now» στην επαγγελματική σας σελίδα. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και απαιτεί μόνο μερικά βήματα:

 1. Συνδεθείτε στην επαγγελματική σας σελίδα στο Facebook,
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί «Προσθήκη κουμπιού»,
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί «Book Now»,
 4. κάντε κλικ στο κουμπί «Επόμενο»
 5. Αντιγράψτε και επικολλήστε το μοναδικό URL
 6. Κάντε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση”

Το κουμπί για υποδοχή κρατήσεων μέσω Facebook είναι έτοιμο! Οι πελάτες είναι έτοιμοι να ζήσουν την νέα εμπειρία κράτησης των αγαπημένων τους υπηρεσιών με ελάχιστα κλικ οποιαδήποτε ώρα της ημέρα και από οποιαδήποτε συσκευή.

2. Αποφασίστε ποιες από τις υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο

Το Magenda σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε ποιες από τι υπηρεσίες σας θέλετε να είναι ορατές σε απευθείας σύνδεση. Στην πραγματικότητα, όσο πιο σύντομος είναι ο κατάλογος υπηρεσιών σας στο διαδίκτυο, τόσο πιο εύκολο και πιο ευχάριστο είναι για τον πελάτη σας να κάνει κράτηση μαζί σας. Ενθαρρύνετε τους υποψήφιους πελάτες σας να κλείνουν περισσότερα ραντεβού.

 1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Υπηρεσίες > Επιλέξτε το κουμπί επεξεργασίας για την υπηρεσία που θέλετε να έχει διαδικτυακή παρουσία,
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί «Διαθέσιμη για Online Κράτηση»
 3. Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας

Tip: Στον διαδικτυακό σας κατάλογο υπηρεσιών μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίζονται διαφορετικές «ειδικές» τιμές για τους χρήστες αλλά και συγκεκριμένη σειρά των υπηρεσιών. Είναι ένας τρόπος να δώσετε την ευκαιρία σε νέους ή παλιούς πελάτες να κάνουν χρήση στην νέα αυτή εμπειρία αυξάνοντας τις πωλήσεις συγκεκριμένων υπηρεσιών. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Υπηρεσίες > Επιλέξτε το κουμπί επεξεργασίας για την  υπηρεσία που θέλετε να έχει διαδικτυακή παρουσία και εισάγετε στην επιλογή «Αύξων Αριθμός» την σειρά παρουσίας στον τιμοκατάλογο καθώς και την ειδική τιμή πώλησης στην επιλογή «Ειδική τιμή έκπτωσης».

 


Πίσω στα άρθρα